Om mig

Jag heter Josefine Sandqvist och är en 28-årig designer som sysslar med digital design – grafisk design och form­givning, UX-design, interaktions­design, motion graphics och webbdesign.

Jag är baserad i Helsingborg i Skåne där jag jobbar som Art Director på Petra Digital Agency.

Min bakgrund inom grafisk formgivning började redan på gymnasiet då jag läste grafisk kommunikation. Jag har pluggat en termin multimedia i Köpenhamn och mina år på ett magasinförlag gav mig erfarenhet inom tryckt media. 2020 tog jag min kandidat­examen inom informatik med inriktning Grafisk Design och Webb­utveckling (New Media Design) från Jönköping University.

Kunskap och program

Kort och gott kan man beskriva mig som en visuell och organiserad person. Att få idéer att komma till liv med hjälp av grafiska element, informations­aktitektur och mikro­animationer är det jag älskar att göra. Det är något riktigt till­fred­ställande med att skriva sista raden css som får den där knappen att bli precis så som jag vill ha den.

Jag arbetar med flera Adobe-program dagligen, men mina favoriter är XD och InDesign, med ett heders­omnämnande till både After Effects och Illustrator. Jag kan min beskärda del front-end-utveckling och tycker om att skriva css och att arbeta med Wordpress.

Det innebär att jag kan skapa allt från loggor och grafiska identiteter till Wordpress-hemsidor och innehåll till sociala medier. Vill ni ha en animerad logga eller en infographic i video­format? Jag sköter alltihop.

Jag är van vid både PC och Mac och använder dem ungefär 50% vardera.

Jag pratar svenska och engelska flytande, då jag både bott utomlands och även gjorde hela min högskole­utbildning på engelska.

  • Adobe XD
  • Illustrator
  • InDesign
  • Photoshop
  • After Effects
  • Wordpress
  • HTML & CSS
  • Paid social

Privatliv

Vi lämnar det professionella för en sekund och fokuserar på mig och vem jag är utanför arbetet. Efter många vändor med olika smeknamn har vi nog ändå landat i bara Josefine eller Jossan.

Jag älskar att resa, speciellt att back­packa genom flera länder under en längre period. Ett par somrar har jag rest genom stora delar av Europa med buss och tåg och jag planerar att göra samma sak i Sydost­asien vid första bästa tillfälle. När jag inte befinner mig på resande fot spenderar jag mycket energi på att inreda min lägen­het. Resten av tiden kollar jag på tv-serier, läser en fantasybok eller dricker kaffe med vänner.

Bakgrund

Jag växte upp i Hässelby i Stockholm. Där bodde jag de 23 första åren i mitt liv, med undan­tag för några månader som jag spenderade i Melbourne i Australien efter gymnasiet. Sen flyttade jag till Jönköping för att plugga. Där träffade jag han som numera är min sambo, som fick mig att flytta till Helsingborg efter jag tagit examen. Och här bor jag nu – med honom och mina två katter Ada och Ayaka.

Erfarenhet

Kontakta mig